Eindelijk weer overwinning voor Beuningse Boys

Na het knappe gelijkspel vorige week bij koploper Brakkenstein stond er afgelopen zondag een thuiswedstrijd op het programma tegen nieuwkomer Hapse Boys. Beide ploegen troffen elkaar nog nooit in competitieverband.

In een matige eerste helft gebeurd er vrij weinig op De Ooijgraaf. Mede door de harde wind is goed voetbal erg lastig. Kansen zijn dan ook schaars. Alleen Glenn Muller krijgt namens Beuningse Boys maar hij weet niet te scoren. De 0-0 ruststand is dan ook een logische.

De tweede helft is de wedstrijd meer de moeite van het kijken waard en is het Beuningse Boys dat de betere ploeg is en ook meer de aanval zoekt. Toch zijn het de gasten Hapse Boys dat op een 0-1 voorsprong komt als Brian Guntlisbergen weet te profiteren als keeper Tim van Lierop de bal niet onder controle krijgt na een corner en de bal binnen weet te tikken. Beuningse Boys raakt niet van slag en recht de rug en weet al snel weer op gelijke hoogte te komen. Glenn Muller weet de gelijkmaker op het score bord te brengen. Beuningse Boys ruikt bloed en gaat opzoek naar de overwinning. Het spel is echter te slordig om echt gevaar te stichten en een gelijkspel lijkt de uitslag te worden. In de blessuretijd komt de bal nog een keer gevaarlijk voor het doel van Hapse Boys en het is rechtsbuiten Mick in den Bosch die Beuningse Boys in extase brengt en de winnende 2-1 weet te scoren.

Na 7 minuten extra tijd fluit scheidsrechter Buurman af en weet Beuningse Boys eindelijk weer te winnen. Door deze overwinning klimt Beuningen weer iets omhoog en heeft het de aansluiting met de middenmoot weer te pakken. Donderdag speelt Beuningse Boys de volgende wedstrijd. Dan wordt er gespeeld voor de beker bij Blauw Wit. De aftrap is om 19.30 uur. Zondag staat er dan weer een thuiswedstrijd op het programma. Dan wordt er om 14.00 uur afgetrapt tegen Estria.