Groots kerstconcert met koper, koor en doedelzak

Foto: CC0

De Heilige Antonius van Padua-kerk in Winssen gaat per januari dicht, maar voordat het zover is, schalt er nog een laatste keer majestueus koper door de gewelven.

Koninklijke Fanfare U.L.T.O. geeft er zaterdag 21 december vanaf 19.00 uur een kerstconcert, met medewerking van amusementskoor Surprise, doedelzakspeler Henk Noij, de slagwerkgroep van U.L.T.O. en toneelvereniging Plankenkoorts. De entree is gratis.

Nog voor er een noot geblazen is, verkeren de bezoekers al in de juiste stemming. Buiten op het plein branden vuurkorven en binnen wacht de luisteraars warme chocolademelk en Glühwein.

Het concert heeft niet voor niets de titel “een avondje kerstsfeer” meegekregen. Leden van toneelvereniging Plankenkoorts ontvangen het publiek op geheel eigen wijze, passend bij de bijzondere tijd van het jaar.

,,Ons programma bevat herkenbare muziek, lichtvoetig, afwisselend en sfeervol”, vertelt muzikant Nol Nijs namens ULTO. ,,Denk aan werken als Stop the Cavalry, Mary’s boychild en Drivin’home for Christmas.”

Amusementskoor Surprise en het fanfareorkest treden afzonderlijk en gezamenlijk op. Wie nog geen kippenvel heeft van alle muzikale pracht, krijgt dit zeker als doedelzakspeler Henk Noij en Koninklijke Fanfare ULTO samen o.a. Amazing Grace en Highland Cathedral vertolken.

Kerst in Schotland, met het krachtige geluid van de hooglanddoedelzak, omlijst door sonoor koper. Hoe mooi wil je het hebben?

Cookieinstellingen