Drie Dar-gemeenten in top 10 Nationale monitor afval/grondstoffen

Foto: Dar

Een mooi bericht ter afsluiting van dit jaar! Dat onze inwoners goed zijn in afval scheiden, wisten we. Al in 2017 behaalden we de landelijke VANG-doelstellingen (Van Afval Naar Grondstof) voor 2020. Daarnaast zijn we er trots op dat drie van de zes Dar-gemeenten in de top 10 staan bij het onderwerp Afval en Grondstoffen in de ‘Nationale monitor duurzame gemeenten 2019 van Telos*.

Gemeente Druten is zelfs de beste gemeente van Nederland! Gemeenten Beuningen en Heumen staan op plaats 4 en 9.  Alle drie gemeenten die al jarenlang een samenhangend beleid voeren om zoveel mogelijk afval van hoge kwaliteit gescheiden in te zamelen. En inwoners die daar actief mee bezig zijn. Wij feliciteren deze gemeenten met dit mooie resultaat. Ga zo door! Samen op weg naar een circulaire regio.

*Telos is een universitair kenniscentrum verbonden aan Tilburg University. Zij kijkt jaarlijks naar ontwikkelingen duurzaamheidsprestaties van alle 355 gemeenten in Nederland en vergelijkt deze met elkaar. Telos kijkt ook naar afvalscheiding en grondstoffen als onderdeel van duurzaamheid. Het doel is dat bewoners toewerken naar een afvalloze samenleving. De hele monitor staat hier.

Cookieinstellingen