Presentatieavond Ecowieck Ewijk

Foto: BNG

Altijd al in een duurzame wijk willen wonen? En zelf willen bouwen? Ten westen van Beuningen, in de wijk Keizershoeve in Ewijk komt een gloednieuwe wijk. Een ecowijk. Er is hier ruimte voor 70 woningen. Wilt u hier komen wonen en met mensen een CPO-groep vormen? Kom dan naar de presentatieavond op donderdag 16 januari.

We organiseren deze avond voor mensen die graag in de Ecowieck willen wonen. Tijdens deze avond:

 • Krijgt u via presentaties een idee hoe geïnteresseerden wonen in de Ecowieck voor zich zien
 • Kunt u in contact komen met verschillende geïnteresseerden, kennismaken en eventueel gegevens uitwisselen (bijvoorbeeld om een CPO-groep te vormen)
 • Vertelt de gemeente over het Planteam en het proces

Ontwikkelen in collectief particulier opdrachtsgeverschap (CPO)

We ontwikkelen de wijk in collectief particulier opdrachtsgeverschap (CPO). Dat betekent dat u in een groep een gedeelte van de wijk ontwerpt en bouwt. Bent u starter of woont u alleen? Heeft u kinderen of gaat u (bijna) met pensioen? Bent u milieubewust, sociaal en ondernemend? Houdt u van wonen in het groen? En wilt u samen een mooie wijk bouwen? Dan is de Ecowieck misschien wel iets voor u!

Er zijn al twee CPO-groepen. Zij werken op dit moment samen met de gemeente in een Planteam aan een visie voor de Ecowieck.

Wanneer en waar?

De informatieavond vindt plaats op donderdag 16 januari. Het programma ziet er als volgt uit:

 • 19.15 uur            Inloop
 • 19.30 uur            Start programma
  – Presentatie gemeente Beuningen over proces
  – Presentatie CPO
 • 20.15 uur            In gesprek met elkaar
 • 21.30 uur            Einde

De avond vindt plaats in DROOM!, Schoenaker 10, 6641 SZ in Beuningen.

Wat is de Ecowieck?

Dat is een woonwijk met huizen die weinig energie verbruiken of zelfs energie opwekken. Ze zijn ook gebouwd met natuurlijke materialen. Daarnaast wordt de openbare ruimte ‘groen’ gevuld. Denk bijvoorbeeld aan veel groen, gezamenlijke tuinen en laadpalen. Een kenmerk van een ecowijk is ook de aandacht voor de groep van mensen die er woont. Denk daarbij aan ontmoetingsplekken of een tuin samen.

Interesse of vragen?

Meer informatie over de Ecowieck vindt u op onze website. Heeft u interesse of vragen? Bel dan met de gemeente via 14 024 en vraag naar Willian van Hal. Of stuur een e-mail naar [email protected] t.a.v. Willian van Hal.

Reacties