Winterweer blijft voorlopig uit

Foto: CC0

Ook dit weekend blijft het zacht. De winter laat zich volgens Weeronline voorlopig nog niet zien. Sterker: na het weekend komt de temperatuur ruim in de dubbele cijfers en lijkt de winter verder weg dan ooit.

Het geduld van winterliefhebbers wordt op de proef gesteld. Zuidwestenwinden blazen ook dit weekend zachte lucht naar ons land, maar zo zacht als afgelopen dagen is het niet meer. Zaterdag wordt het een graad of 8, terwijl het normaal rond de 6 graden is. Het weerbeeld laat dikke sluierwolken zien en daar schijnt een waterig zonnetje doorheen. Het blijft droog en dat maakt het prima weer voor een stevige winterwandeling. Het waait matig tot vrij krachtig. In de kustgebieden is de wind krachtig tot hard (6-7 Bft.).

Zondag loopt de temperatuur een graadje op. Bewolking overheerst en vooral in de noordwestelijke helft kan af en toe wat regen vallen. In de tweede helft van de middag breekt juist vanuit het noordwesten de zon door en wordt het op een aantal buien na droog. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig en neemt in de loop van de middag af.

Ook na het weekend is de winter ver te zoeken. Halverwege de week komt de temperatuur weer ruim in de dubbele cijfers met in het zuiden lokaal zelfs 12 graden. Ook in de nachten ligt het kwik boven het vriespunt met minima van 5 tot 8 graden. Dat is warmer dan het normaal overdag is in januari.

Reacties