‘Ik val op!’ campagne in Beuningen

Foto: BNG

Op dinsdag 21 januari is de campagne ‘Ik val op!’ in Beuningen. Van 17.00 tot 20.00 uur staat er een campagneteam voor de Albert Heijn in Beuningen. Ze spreken mensen aan die zonder fietslicht rijden en geeft ze daarna oplaadbare fietslichtjes mee.

Goede fietsverlichting is belangrijk voor de veiligheid van fietsers én andere weggebruikers. Gemeente Beuningen vindt het belangrijk dat jongeren weten hoe belangrijk goed werkend fietslicht is. Daarom bezoekt het campagneteam van ‘Ik val op!’ de gemeente Beuningen. Wethouder Piet de Klein is ook van de partij, van 17.15 tot 17.45 uur.

Zorg dat je goed te zien bent in het donker

Bijna iedereen weet dat fietsen met licht een stuk veiliger is dan zonder. Uit onderzoek blijkt dat het risico op ongevallen voor fietsers met zeker 20% daalt bij goedwerkende fietsverlichting. Er fietsen al steeds meer mensen met fietsverlichting. Maar vooral onder de jongeren kan dit nog beter.

Van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar maakt maar de helft gebruik van werkende fietsverlichting. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar hebben vaak wel fietsverlichting, maar doen deze niet aan. De jongeren tussen de 18 en 24 jaar hebben vaak geen werkend licht. Ze repareren het niet en nemen ook geen vervangende licht mee.

Ik val op!

Bureau Kragten en SHIFT gedragsverandering voeren de campagne namens het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. In totaal vinden de er ongeveer 36 acties plaats tussen november en maart in Gelderland en Overijssel.

Verschillende gemeenten in Gelderland en Overijssel die verkeersveiligheid belangrijk vinden, werken samen aan acties op straat. De campagne duurt tot eind maart 2020.

Datum: dinsdag 21 januari, 2020 van 17:00 tot 20:00 uur.
Locatie: Kerkplein 72, 6641 BH Beuningen.

Reacties