KRagT Welzijn: Gezelschap en hulp bij dagelijkse activiteiten

Foto: CC0

Voor sommige mensen is de drempel te hoog om er alleen op uit te gaan of ze hebben de mogelijkheid niet om weg te gaan. Soms hebben ze problemen met vervoer om wat voor een reden dan ook.

“KRagT Welzijn is gisteren bij mijn moeder van 72 geweest. Het was de 1ste keer voor mijn moeder. Agnes is daar op bezoek geweest en samen hebben ze ook nog een rondje in de buurt gewandeld. Het is mijn moeder zeer goed bevallen. En over 2 weken komt Agnes weer. Voor mijn moeder is dit een leuk verzetje daar zij veel alleen zit. Bedankt namens Theo”

Agnes van KRagT Welzijn uit Beuningen doet dit graag. En ook andere diensten zoals Marja uit Lent op de site www.kragtwelzijn.com vertelt. Met Marja en haar schoonzusje is Agnes naar Ikea geweest. Het waren gezellige uren.

Naast deze diensten geeft Agnes ook ondersteuning aan mantelzorgers en helpt zij jongere mensen uit hun eenzaamheid te komen. Zo werkt zij o.a bij een client met dementie. Zij helpt met aankleden, verzorgt de lunch, leest voor, gaat na een wandeling ergens een kop koffie drinken enz. Zo heeft de partner even de handen vrij. Samen hebben ze het heel erg leuk.

Bij een ander client ondersteunt Agnes ook daar de mantelzorger door de partner die bedlegerig is eten te geven en daarnaast de kamer netjes en schoon te houden. Dit zijn enkele voorbeelden.

Inmiddels bestaat KRagT Welzijn 18 Februari één jaar en om dat te vieren krijgen nieuwe cliënten 15% kennismakingskorting op het 1e uur. Deze actie is geldig voor afspraken tot 1 mei 2020.

kragt welzijnMaar wie is Agnes? Agnes uit Beuningen kwam door haar vrijwilligerswerk veel in aanraking met mensen die gezelschap of ondersteuning nodig hebben bij hun dagelijkse activiteiten. Dit was voor haar een aanleiding om met KRagT Welzijn te starten en het blijkt te werken. Soms kunnen of willen mensen het niet alleen. Denk eens aan een bezoek aan een arts, boodschappen halen, wandelingetje, terrasje pakken, zomaar bezoek thuis of het ondersteunen van een mantelzorger. Hierin heeft Agnes al veel ondersteuning aangeboden. Er is veel mogelijk voor alle leeftijden en vaak kunnen de kosten vergoed worden vanuit een persoonsgebonden budget [PGB informatie bij de gemeente).

Bij vragen of meer informatie kunt u terecht op de site www.kragtwelzijn.com. Of stuur een mailtje naar [email protected] Bellen kan ook op nr 06-38260680.

Reacties