Sluiting drugspand Hortus

Foto: Hessels Media

De gemeente Beuningen heeft op maandag 20 januari in Ewijk een drugspand gesloten. Het pand aan de Hortus gaat voor 6 maanden dicht. De politie heeft de woning eind vorig jaar doorzocht. Ze vonden in het pand een hennepkwekerij, die direct ontmanteld is. Deze vondst vormt een aantasting van de veiligheid en leefbaarheid in onze woonwijken.

Burgemeester Bergman: “Niemand mag de woning meer in. De ramen en deuren zijn afgesloten en verzegeld en het slot is vervangen. We willen bereiken dat het pand niet langer als drugspand bekend staat of als drugspand wordt gebruikt. Zo’n drugspand is gevaarlijk, denk aan bijvoorbeeld brandgevaar. Ik hoop dat onze inwoners het melden als ze vermoeden dat een pand wordt gebruikt als hennepkwekerij of voor de productie van andere drugs.”

Crimineel gedrag

Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel in hard- en softdrugs. Dat gebeurt ook gewoon vanuit woonhuizen. Dat kan voor onveilige situaties in woonwijken zorgen. Het verdiende geld wordt vaak witgewassen zodat het van illegaal geld wordt omgezet naar legaal geld.

Tijd tussen inval en sluiten

De drugs zijn in november gevonden bij een inval in de woning. Tussen de inval en de sluiting van een woning zit soms een langere periode. Dat komt omdat de in beslag genomen drugs getest moet worden door het Nederlands Forensisch Instituut. Daarnaast kan de eigenaar/gebruiker van een pand nog in bezwaar en beroep gaan tegen de sluiting.

Meld drugsoverlast

De gemeente Beuningen wil zorgen voor leefbare en veilige buurten. Daarom controleert de gemeente, samen met de politie, extra op drugsoverlast. Drugshandel gaat vaak samen met overlast en criminaliteit. We kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u hennepteelt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Reacties