Diersporen zoeken

Foto: Het Dijkmagazijn

Woensdag 5 februari kunnen kinderen met Het Dijkmagazijn op zoek naar sporen in de uiterwaarden. Een plukje paardenhaar aan de boom of een schedeltje prikkelen de fantasie. Wat is hier gebeurd?

Sporen zoeken is een kunst die je kunt leren. Het begint met goed kijken. Want veel sporen vallen nauwelijks op. Maar echte speurneuzen weten waar ze op moeten letten. En wie weet worden we geholpen door een laagje sneeuw, dan zien we de pootafdrukken.

Als er eenmaal een spoor gevonden is, begint het spel van raden en controleren. Is hier een dier aangevallen door een roofdier? Is er een ongeluk gebeurd? Welk dier heeft hier een hol gegraven? Het grote geheim van sporen zoeken is de kunst om slimme vragen te bedenken. Dat lukt het beste met een klein groepje. Want samen zie je meer en weet je meer antwoorden te vinden.

Waalwoemi: Diersporen zoeken, woensdag 5 februari 2020 van 14.30-16.00 uur. Startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Maximaal 20 kinderen tussen 6 en 12 jaar. Deelname € 2,50 per kind. (Groot)-ouders mogen gratis meedoen, en voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Aanmelden is nodig: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Reacties