Teleurstellende start afscheidsjaar rolstoeltennisster Buis

Foto:

CRAIGEBURN – Rolstoeltennisster Marjolein Buis had zich een betere start gewenst van het paralympisch seizoen 2020. In het Australische Craigeburn werd ze in het enkel- en dubbelspel vroegtijdig uitgeschakeld. Buis reist nu door naar Melbourne voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar; de Australian Open.

Voor Buis gold het Melbourne Open als voorbereiding op het eerste grandslamtoernooi van haar laatste jaar als internationaal rolstoeltennisster. Eind 2020 zet ze gedwongen een punt achter haar lange en succesvolle loopbaan. In Craigeburn, een voorstad van Melbourne, begon de 32-jarige Beuningse met een overwinning op de ervaren Thaise Sakhorn Khanthasit, maar ze bleek niet opgewassen tegen de Britse Lucy Shuker.

Slecht gespeeld

Shuker, nummer 7 van de wereld, trok na spannend duel aan het langste eind tegen Buis, die drie plekken hoger staat op de ranglijst. De twee stonden bijna drie uur op de baan. “Ik heb gewoon niet goed gespeeld”, blikte Buis terug na de nipte nederlaag (6-7, 6-4, 3-6). “Ik haalde bij lange na niet mijn normale niveau. Ik was pas laat naar Australië gereisd, de tijd om te acclimatiseren was kort, maar ik had er toch echt meer van verwacht.”

Ook in het dubbelspel was het toernooi snel voorbij voor Buis. Met de Amerikaanse Dana Mathewson was ze als eerste geplaatst, maar in de kwartfinale verloren ze verrassend na een supertiebreak van het Nederlandse duo Van Koot/Griffioen (6-2, 2-6, 3-10).

Australian Open

Na haar uitschakeling bleef Buis nog in Craigeburn om te trainen. Inmiddels is ze aangekomen op de Australian Open, waar ze komende woensdag aan het toernooi begint. “In Craigeburn heb ik goed kunnen acclimatiseren, ik heb weer meer trainingen gehad en het gevoel en vertrouwen zijn terug. Ik heb enorm zin in de Australian Open; mijn favoriete toernooi van het jaar.”

Reacties