Woning isoleren of zonnepanelen? Doe mee met de gezamenlijke inkoopactie

Foto: BNG

Heeft u een woning in de gemeente Beuningen? De gemeente Beuningen organiseert samen met Winst uit je woning een advies- en inkoopactie voor zonnepanelen en isolatiemaatregelen, zoals vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas.

Samen met andere huiseigenaren koopt u isolatiemaatregelen en zonnepanelen in bij geselecteerde bedrijven. Door samen in te kopen krijgt u een gunstige prijs. De bedrijven worden via een veiling gekozen. Winst uit je Woning geeft onafhankelijk advie aan huis, zorgt voor scherpe offertes en regelt de subsidieaanvraag voor u.

Waarom deze actie?

Als u meedoet koopt u veilig en tegen goede voorwaarden in. Maatregelen uit deze inkoopactie:

 • Verlagen uw energierekening;
 • Maken uw huis toekomstbestendig;
 • Voldoen aan subsidie eisen;
 • Bereiden uw woning voor op het verdwijnen van aardgas.

Gemiddeld 20% subsidie bij twee isolatiemaatregelen

Neemt u als huiseigenaar twee of meer isolatiemaatregelen? Dan kunt u van de Rijksoverheid gemiddeld 20% subsidie krijgen op de kosten. Winst uit je Woning regelt deze subsidieaanvraag voor u (‘Subsidie Energiebesparing Eigen Huis’). Deze subsidie is helaas niet geldig voor zonnepanelen. Voor zonnepanelen geldt dat u 21% BTW terug kun krijgen van de Belastingdienst. De installateur regelt dit voor u.

Hoe doet u mee?

Om mee te doen, neemt u de volgende stappen:

 1. U schrijft zich vóór 31 maart 2020 vrijblijvend in op www.winstuitjewoning.nl 
 2. Het team van Winst uit je Woning controleert binnen enkele werkdagen uw aanvraag. Bij eventuele vragen wordt contact met u opgenomen.
  – Geeft u op de website aan dat u graag zonnepanelen wilt? Dan wordt u gebeld voor een advies en een offerte op maat. De offerte ontvangt u per e-mail.
  – Heeft u interesse in woningisolatie? Dan krijgt u na uw aanmelding een e-mail om een onafhankelijk huisbezoek in te plannen. U betaalt hier 29 euro voor. Het bezoek is géén verkoopgesprek.
 3. Na deze controle weet u óf en op welke manier u uw energierekening het beste kunt verlagen. U krijgt een e-mail met vrijblijvende offerte(s) van de geselecteerde bedrijven. U besluit zelf of u hiermee aan de slag gaat.

Informatieavond op 10 februari

Wilt u meer informatie over de advies- en inkoopactie? Kom dan op maandag 10 februari naar het Ontmoetingscentrum De Paulus (Molenstraat 2 in Winssen). De inloop start vanaf 19.00 uur met koffie en thee. Van 19.30 tot 20.30 krijgt u informatie over het samen inkopen van woningisolatie en de subsidieregeling. De presentatatie over zonnepanelen start om 20.30 uur.

Vrijblijvend inschrijven op winstuitjewoning.nl

Schrijf u vóór 31 maart 2020 vrijblijvend in op www.winstuitjewoning.nl. Heeft u geen internet of nog vragen? Bel dan met de helpdesk via telefoonnummer 023 583 69 36. De helpdesk is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 8.30 en 17.30 uur.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog andere vragen over het verduurzamen van uw woning? Meer tips over het verduurzamen van uw woning vindt u op www.duurzaamwonenplus.nl . Dit is de website van het energieloket van de gemeente Beuningen. Het loket geeft inwoners informatie en advies over energie besparen, opwekken en het nemen van maatregelen. Het loket is elke maandagmiddag geopend van 13.30 tot 17.00 uur in het Dorpshuis De Lèghe Polder in Beuningen.

Meer informatie

In deze bijlage vindt u meer informatie over de maatregelen die u kunt nemen. Verder leest u in deze bijlage meer over kosten, besparingen en leenmogelijkheden. Op www.winstuitjewoning.nl is ook meer informatie te vinden.

Reacties