KidsXtra, voor kinderen die lekker willen bewegen!

Foto: Dijkmagazijn

Lekker bewegen en daardoor goed in je vel zitten wil ieder kind. Sommige kinderen hebben wel een extra zetje in de rug nodig. Het Dijkmagazijn biedt samen met De Fysioo en Motiveet op maandagen KidsXtra aan. Een programma waar met beweegactiviteiten dat eXtra zetje wordt gegeven.

Het begint met (opnieuw) lol krijgen in spelen en ravotten in de Beuningse uiterwaarden. Een mooie ‘speeltuin’ waar kinderen zelf ontdekken wat ze fijn vinden. Daarna volgen beweeglessen van de fysio-coach in de gymzaal, met aandacht voor motoriek en samenspelen. Met nieuwe vriendjes krijgen de kinderen nog meer lol in bewegen. De kinderen maken ook kennis met verschillende beweeg- en sportaanbieders. In vier bijeenkomsten kijken ouders samen met diëtisten hoe ze in het dagelijkse leven het bewegen en het buitenspelen van hun kind kunnen blijven stimuleren.

idsXtra is er voor kinderen van 4 tot 8 jaar die in de gemeente Beuningen wonen en vanuit zichzelf niet zo makkelijk gaan bewegen en/of spelen. Ouders/opvoeders zijn van harte welkom. Bijvoorbeeld om mee te ‘spelen’. Dat blijkt een enorme opsteker voor het zelfvertrouwen van kinderen. En natuurlijk is het belangrijk dat de ouders hun kind blijvend willen enthousiasmeren voor dagelijks bewegen en buiten spelen.

Wanneer en waar?

Op maandagen van 15.30-16.30 uur bij de Fysioo, Zonnebloemveld 1, Beuningen. Soms in de Beuningse uiterwaarden bij Het Dijkmagazijn. Deelname is gratis en instappen kan vanaf elk moment. Meer informatie en aanmelden: De Fysioo, Ruud Hurkens, 024-6750137, [email protected]. Zie ook www.dijkmagazijnbeuningen.nl en www.beuningen.mijnkindpakket.nl.

KidsXtra is mogelijk gemaakt dank zij Beuningen Samen in Beweging en ZonMw.

Datum: maandag 10 februari, 2020 van 15:30 tot 16:30 uur.
Locatie: de Fysioo, Zonnebloemveld 1, Beuningen.

Reacties