Geniet van het mooie weer; dit weekend storm op komst

Foto: Pixabay

Deze vrijdag is het nog prachtig weer met veel zon. De temperaturen zijn vrij hoog, zo’n 7 tot 9 graden. Dat wordt dit weekend wel even anders want het weer slaat om. Zorg er dus voor dat alles wat los zit opgeruimd of vastgemaakt wordt, want het kan zijn dat je je spullen op een hele andere plaats terug vindt na de storm.

De dag begint met temperaturen rond het vriespunt. Het kan dus plaatselijk glad zijn. Later gaat het warmer worden, het wordt net geen 10 graden. Vandaag is de laatste kans om van het warme zonnetje te genieten, want het wordt wisselvallig en vooral stormachtig weer komend weekend.

Storm Ciara wordt op zondag verwacht

Zaterdag trekken er regenbuien over het land. Een voorbode van de onstuimige dag die erna komt. Zondag belooft een zeer stormachtige dag te worden met windstoten van 80-90 km/uur (6-7 Bft) tot 100-110 km/uur, met kans op onweer. De zware storm is de eerste in Nederland die een naam heeft gekregen, Ciara. Ga niet onnodig op pad, blijf weg uit bossen en zorg ervoor dat losse spullen veilig worden opgeborgen.

Na het weekend nog onstuimig weer

Ook de dagen erna blijft het onrustig weer met regenbuien. Daarbij kunnen hagel en natte sneeuw zitten. Tussen de buien door kan het zonnetje zich nog even laten zien. de wind is nog wel stevig maar niet meer zo onstuimig als dit weekend.

Laatste zware storm was in 2018

De laatste keer dat er een zeer zware storm over het land trok was op 18 januari 2018. Deze storm heeft toen heel wat schade aangericht, mensen werden omver geblazen en daken vlogen de lucht in. Dat wordt met storm Ciara ook verwacht.

Reacties