Eerste lustrum Voetbal+ van vv Beuningse Boys

Foto: Beuningse Boys

Voetbal+ is voetballen voor spelers met een beperking, die lichamelijk, geestelijk en/of sociaal emotioneel niet aan kunnen sluiten bij leeftijdgenoten binnen een regulier voetbalteam. Het doel van Voetbal+ is om spelenderwijs de vaardigheden van voetbal aan te leren, waarbij het accent ligt op spelplezier en vertrouwen in eigen kunnen en mogelijkheden.

Voetbal+ is in februari 2015 bij de club gestart door vier initiatiefnemers met de overtuiging dat Voetbal+ ook bij de Boys een succes zou worden. Die overtuiging van toen is meer dan uitgekomen, want een succes is dit initiatief zeker geworden. Op dit moment bestaat het Voetbal+ team in Beuningen uit 36 spelers, 17 trainers en 2 scheidsrechters.

Er wordt getraind en gespeeld in 4 teams waardoor elke speler op zijn of haar niveau maximale aandacht en uitdaging kan worden geboden. Dit seizoen is er een extra techniektraining gestart op woensdag voor de talenten. Deze avond wordt net als de reguliere training druk bezocht.

De trainers en begeleiders zijn opgeleid tot KNVB G-trainer om verantwoordelijk en sportief met deze doelgroep om te kunnen gaan. De KNVB, N.E.C. Maatschappelijk en de stichting Uniek Sporten bieden de vereniging ondersteuning bij de verdere ontwikkeling van deze sport.

In september 2020 viert Beuningse Boys haar 75 jarig bestaan. Natuurlijk krijgt het 5-jarige Voetbal+ team een prominente rol in de festiviteiten rondom dit jubileum. Aan het lustrum in februari wordt niet zomaar voorbij gegaan. Op vrijdag 28 februari wordt de training in de kantine vanaf 20:00 uur onder het genot van een Belgisch diner als informeel feestmoment afgesloten.

Kijk ook eens op de website van vv Beuningse Boys: www.beuningseboys.nl. en/of volg Voetbal+ vv Beuningse Boys op facebook: https://www.facebook.com/voetbalplusbeuningseboys/

Reacties