Bibliotheek neemt maatregelen in verband met coronavirus

Foto: Marcel Krijgsman

De Bibliotheek Gelderland Zuid heeft tot 1 april alle activiteiten in de bibliotheekvestigingen geannuleerd. Bovendien hanteert de bibliotheek tot en met maandag 6 april een boetevrij beleid en zijn er extra hygiënemaatregelen.

In alle bibliotheekvestigingen is uit voorzorg besloten om alle activiteiten af te gelasten. Dit om verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Dit geldt voor alle betaalde en onbetaalde activiteiten in de zes gemeenten in het werkgebied van de Bibliotheek Gelderland Zuid: Nijmegen, Heumen, Berg en Dal, Beuningen, Overbetuwe en Lingewaard. Betaalde activiteiten worden verzet of bezoekers krijgen het geld van toegangskaarten terug.

Boetevrij

Verder hanteert de bibliotheek tussen 14 maart en 6 april een boetevrij beleid: voor materialen waarvan de uitleentermijn in deze periode verloopt, hoeft geen telaatgeld te worden betaald. Opgebouwde boetes van vóór vrijdag 13 maart en ná 6 april moeten wel worden betaald.

De meeste bibliotheken blijven open

Bibliotheek De Mariënburg en andere grotere vestigingen blijven voorlopig open. Bezoekers zitten hier niet dicht op elkaar zoals bij evenementen. Wel wordt de afstand tussen de zitplaatsen in grotere vestigingen zoals De Mariënburg, Zwanenveld, Muntweg en Bibliotheek Elst vergroot. Enkele kleinere bibliotheken, zoals in Angeren, Doornenburg en Heteren zijn tijdelijk gesloten in verband met onderbezetting.

Hygiëne

In alle bibliotheken worden extra hygiënemaatregelen genomen, zoals het vaker schoonmaken van toetsenborden, computerschermen en deurklinken. Ook geldt het RIVM protocol: geen handen schudden, regelmatig handen wassen, niezen en hoesten in de ellenboog.

De online diensten van de bibliotheek, zoals ‘Mijn Bibliotheek’ en e-books, blijven gewoon beschikbaar.

Kijk voor de meest actuele informatie op www.obgz.nl.

Cookieinstellingen