Lenteweer op komst

Foto: zoosnow via Pixabay

Dit weekend worden de buien verruild voor zonnige perioden en door hogere temperaturen wordt het al een beetje lente. Lokaal kan het 16 graden worden. De middagtemperatuur stijgt van 9-12 graden op zaterdag naar gemiddeld 14 graden op zondag.

In het zuidoosten wordt het ruim 15 graden en met voldoende zon kan het 16 graden worden. Wel steekt zondag een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind op. Hierdoor kan het in de schaduw fris zijn, maar in de zon en uit de wind is het goed toeven.

Maandag zijn er in de ochtend wolkenvelden, maar zo nu en dan schijnt ook de zon. In de loop van de dag gaat de zon steeds vaker en langer schijnen. Het blijft droog en er waait een zwakke tot hooguit matige noordwestenwind. In Noord-Brabant, Limburg en de Achterhoek kan het 14, lokaal 15 graden worden. Omdat er weinig wind staat is het gelijk veel aangenamer.

Ook dinsdag is het rustig weer met flink wat zonneschijn. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind. De temperatuur stijgt naar 11-13 graden in de kustgebieden en naar 14-15 graden elders. In het zuidoosten kan het 16 graden worden.

Woensdag stijgt het kwik naar 13-14 graden in het noorden en westen en naar 15-16 graden in de rest van het land. In Limburg kan het dan 17 graden worden. De zon schijnt flink, maar er trekken ook wolkenvelden over het land. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige zuidwestenwind.

Vanaf donderdag draait de wind naar het noorden en neemt in kracht toe. Met die wind wordt duidelijk koudere lucht naar onze streken gevoerd. De temperatuur gaat dan ook flink omlaag en volgend weekend wordt de 10 graden niet meer gehaald. Het wordt dan maximaal 7 tot 9 graden en in de nacht gaat het op uitgebreide schaal vriezen. Ook neemt de kans op maartse buien toe.

Reacties