Ricardo Brouwer (PvdA): tijdelijke stop op huisuitzettingen De Groene Heuvels

Ricardo Brouwer, initiatiefnemer van de Roze Dag in Beuningen.
Foto: GER LOEFFEN

De Beuningse Ricardo Brouwer, actief voor de Beuningse en Gelderse PvdA, wil dat de gemeente de handhaving op vakantiepark De Groene Heuvels te Ewijk tijdelijk opschort. Dit zei hij in een interview op streekomroep RN7. “Het dringende advies is nu om binnen te blijven. Een aantal mensen op de Groene Heuvels heeft nog geen andere woning kunnen vinden, dus als je die uitzet, hebben ze geen ‘binnen’ om te verblijven.”

Brouwer is actief als commissielid voor de PvdA in Beuningen en doet de communicatie van de PvdA in de provincie Gelderland. Al langere tijd volgt hij het dossier rond het vakantiepark en bracht er vorig jaar onder andere een werkbezoek met Europarlementariër Agnes Jongerius. Nu doet hij, naar aanleiding van een voorstel van de lokale SP, een oproep aan het volledige gemeentebestuur. “We hebben veel zorgen om onze inwoners; dat gaat boven partijbelang, partijkleur. Of je nu in een commissie zit, wethouder bent, burgemeester of raadslid, dat maakt niks uit. We moeten alles doen in het belang van onze inwoners, en het kan nu niet zo zijn dat we ze op straat gaan zetten.”

Brouwer vervolgt: “Nee, we moeten ze nu zo veilig mogelijk houden. Of dat nu op een plek is waar het nu eigenlijk even niet mag of niet, ze zitten daar veilig en we moeten ze daar nu maar even houden. Ik pleit voor een tijdelijke opschorting van de handhaving.”

Op vakantiepark De Wighenerhorst in Wijchen is een soortgelijke situatie waar de permanente bewoners moeten vertrekken. Zij krijgen nu van het Wijchense gemeentebestuur een adempauze vanwege de coronacrisis. In plaats van deze maand hoeven de bewoners pas in september te vertrekken. Het is nog niet bekend of het gemeentebestuur van Beuningen deze maatregel ook neemt.

Reacties