Virus of niet, Scouting Beuningen ’76 gaat door!

Foto: Scouting Beuningen '76

Door het Coronavirus kreeg Scouting Beuningen ’76 het advies om de opkomsten af te zeggen. Gedreven als de stafleden zijn, begonnen ze meteen met het zoeken naar een oplossing. Geen scouting, dat lieten ze niet gebeuren! Na een ochtend brainstormen ontstond de [email protected] voor de Bevers (4-7 jaar) en Welpen (7-11 jaar).

Vorige week kregen de jeugdleden een mail met een videoboodschap. Hierin werden ze uitgenodigd om mee te doen met scoutingopdrachten vanuit thuis! Afgelopen zaterdag zijn ze gestart met een livestream die de jeugdleden vanuit thuis konden volgen. Vervolgens kregen de kinderen een lijst met opdrachten opgestuurd die ze de gehele week mogen inleveren via Whatsapp. Hiermee kunnen ze punten verdienen.

De gekste opdrachten komen voorbij. Denk bijvoorbeeld aan ‘Doe een theekransje met minimaal 5 knuffels/poppen.’, ‘Slaap een nachtje in je slaapzak.’ en ‘Knutsel een sneeuwpop die net zo groot is als dat jij zelf bent.’! De diversiteit in de opdrachten is reuze, waardoor er voor ieder kind iets leuks bij zit.

Iedere zaterdag tijdens de reguliere opkomsttijden beoordelen de stafleden de ingezonden opdrachten van die week en komt er een bonusopdracht. Alle opdrachten worden zowel geschreven als in de vorm van een video gedeeld, zodat het extra persoonlijk is!

Op deze manier hebben de kinderen toch nog scouting vanuit thuis en hoeven ze zich niet te vervelen.

Tegen de tijd dat de opkomsten weer gewoon op de blokhut mogen, krijgen de kinderen die deelgenomen hebben aan de [email protected] een badge! Deze kunnen ze als aandenken aan deze bijzondere situatie op hun scoutingblouse naaien.

Reacties