Vrijwilligers Informatiepunt Beuningen bundelt krachten met WeHelpen.nl voor coronahulp

Foto: Perspectief

Beuningen- Er ontstaan overal ideeën en initiatieven rond het bieden van coronahulp. Deze positieve energie willen we digitaal bundelen. Juist nu willen we een stapje extra zetten voor diegenen die binnen blijven en hulp nodig hebben.

Snel en veilig hulp bieden en vragen

Vanuit het Vrijwilligers Informatie Punt van Perspectief is daarom gekozen voor het platform van Wehelpen. Zij hebben namelijk al ruim 8 jaar ervaring in het online vinden en verbinden van buurtgenoten. Het platform is een coöperatie en gespecialiseerd in het bij elkaar brengen van hulp- vraag en -aanbod. Er is een team die alle aanbod en vraag toetsen. Ook hebben ze adviezen over het veilig gebruiken van hun dienst. Dit maakt de tools van WeHelpen tot de plek om snel en veilig hulp aan te bieden en hulp te vragen!

Voor wie?

Iedereen die anderen zonder vergoeding wil helpen. En iedereen die ergens hulp bij nodig heeft. Ook zorgorganisaties kunnen de tools gebruiken om hulpvragen voor hun cliënten te plaatsen.

Hoe werkt het?

WeHelpen heeft een website: WeHelpen.nl en een app: ‘Whapp’. De app Whapp kun je zien als een snelle matchmaker, te installeren op je mobiele telefoon. De website WeHelpen.nl is te vergelijken met een online marktplaats. Maak snel en makkelijk een account aan, en ga aan de slag.

De app Whapp

Na het downloaden van de gratis app, en het aanmaken van je account kun je hulpvragen stellen en berichten plaatsen. Stel je een hulpvraag? Dan gaat Whapp direct in de omgeving van de hulpvrager op zoek naar iemand die wil helpen. Is er iemand gevonden, dan geeft Whapp een seintje aan de hulpvrager. Ontvang je een hulpvraag op je mobiele telefoon? Dan kun je aangeven of je wel of niet kunt helpen. Is er een match dan maak je samen via een chat-bericht nadere afspraken. Zo wordt elkaar helpen makkelijk en vanzelfsprekend. Kijk voor meer informatie op www.whapp.nl

De website WeHelpen.nl

Op www.wehelpen.nl kun je aangeven dat je best een keer iemand een handje wilt helpen. Of laten weten waar je hulp bij kunt gebruiken. Op deze website vind je makkelijk een overzicht van vraag en aanbod van hulp.

Zegt het voort!

Hoe meer mensen Whapp gebruiken, hoe sneller buurtgenoten elkaar vinden.

Reacties