Duurzaam Thuis

Foto: BNG

In deze ongewisse tijden verblijven, werken en onderwijzen veel mensen met alle gezinsleden thuis. Deze situatie vraagt de nodige aanpassingen in uw woning, want er wordt nu de hele dag verwarmd en geleefd, dag in dag uit.

Een behaaglijke werktemperatuur van 19 graden en een goede ventilatie met verse luchttoevoer zijn heel belangrijk voor uw gezondheid. Er wordt veel digitaal gewerkt waardoor laptops, tablets en telefoons dagelijks leeg raken en sluipverbruik op de loer ligt  als de snoeren van apparaten, opladers en waterkokers gemakshalve in het stopcontact blijven zitten.

U beperkt het stroomverbruik door stekkers en adapters uit het stopcontact te halen en de laptop pas op te laden als het nodig is. Mensen met zonnepanelen hebben vorige week mooi op zonne-energie kunnen werken, want de opgewekte stroom van het eigen dak wordt direct gebruikt en de elektriciteitsvraag op het net beperkt.

Als het gaat om energiebesparing kunt u veel met uw gedrag opvangen en ten tweede komen bouwkundige verbeteringen van de woning in beeld. Wellicht bieden deze weken met winterse nachttemperaturen u wat aandachtspunten voor de verbetering van de energiehuishouding in uw huis?

Loket Duurzaam Wonen Plus kan u helpen met het besparen of opwekken van energie, het nemen van maatregelen voor een duurzaam thuis en u wegwijs maken in het woud van financieringen en subsidies. Nu nog even digitaal via [email protected] of telefoonnummer 14 024, maar binnenkort weer fysiek te bereiken in uw gemeente.

Reacties