Ricardo Brouwer stopt per direct als commissielid (ingezonden brief)

Ricardo Brouwer, initiatiefnemer van de Roze Dag in Beuningen.
Foto: GER LOEFFEN

Het is een roerige tijd. Niet alleen vanwege de coronacrisis, maar ook in ons lokale politiek landschap heeft er recent veel plaatsgevonden. Mijn partij is mij dierbaar en iedereen weet: als iets wat je dierbaar is onder vuur ligt dan doet dat pijn.

Een goede twee maanden geleden is de coalitie in onze gemeente gevallen. Dat is vervelend voor onze inwoners en voor de politieke verstandhoudingen, maar het bood ook een kans. De PvdA werd gevraagd om deel te nemen aan de nieuwe coalitie. Als je de kleinste partij in de gemeenteraad bent is dit een verrassende keuze vol kansen om een sociaaldemocratisch karakter aan een nieuw coalitieakkoord te geven.

Echter kan ik mij niet vinden in de manier waarop het coalitieakkoord en de collegedeelname tot stand zijn gekomen. Dit proces druist in tegen mijn waarden en principes waarom ik politiek actief ben geworden. Zo had bijvoorbeeld, zoals bekend, de consultatie van onze leden vele malen beter gekund. Zelfs in tijden van coronacrisis.

Daarnaast kan ik mij ideologisch niet verenigen met een aantal cruciale onderwerpen in dit akkoord, zoals het gebrek aan menselijke maat en de visie op Werk en Inkomen.

Na een periode van overpeinzing heb ik gekozen om mijn functie in de fractie per direct neer te leggen en mijn ontslag aan te bieden als commissielid Samenleving.

Pasen zit nog vers in ons achterhoofd: het feest van de wederopstanding. En laat ik dan nu maar mijn hoop uitspreken. Ik ken mijn partij als een veerkrachtige, een sociale en een energieke partij. De partij die zich inzet voor een betaalbaar dak boven je hoofd, voor een goede baan en voor een eerlijke toekomst. Dat waren we, dat zijn we en dat blijven we. Mijn hoop is nu gevestigd op de leden van onze afdeling, of ze nu al heel lang lid zijn of pas net zijn aangesloten, om hier samen uit te komen. We doen het niet alleen voor onszelf, we doen dat omdat de gemeente Beuningen dat verdient.

Ik kijk er dan ook naar uit dat we als PvdA Beuningen, zodra deze coronacrisis voorbij is, een nieuw energiek bestuur en fractielid kunnen installeren zodat we met frisse moed richting de sociale toekomst kunnen die wij nu zo hard nodig hebben.

Met rode groet,

Ricardo

Reacties