Gemeente sluit drugspand

Foto: politie

De gemeente Beuningen sloot op donderdag 23 april in Ewijk een drugspand. Een deel van het pand aan de Klaphekstraat gaat voor 3 maanden dicht. De politie heeft het pand begin dit jaar doorzocht. Het pand bestaat uit een woning en een bedrijfsgedeelte. Ze vonden in het bedrijfsgedeelte een hennepkwekerij, die direct ontmanteld is.

“Sluiting van een pand is een stevige maatregel”, zegt burgemeester Bergman. “Het is een duidelijk signaal dat we dit soort kwekerijen niet in onze gemeente willen hebben. Het illegaal kweken van hennep zorgt voor onveilige situaties in onze woonwijken. Door zo’n pand voor langere tijd te sluiten willen we ervoor zorgen dat het niet langer als drugspand bekend staat of zo wordt gebruikt. Onze inwoners moeten zich veilig voelen in hun woonomgeving.”

Crimineel gedrag

Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel in hard- en softdrugs. Dat gebeurt ook gewoon vanuit woonhuizen en bedrijfspanden. Dat kan voor onveilige situaties in woonwijken zorgen door bijvoorbeeld extra verkeer of brandgevaar omdat er stroom wordt afgetapt. Het verdiende geld wordt vaak witgewassen zodat het van illegaal geld wordt omgezet naar legaal geld.

Tijd tussen inval en sluiten

De drugs zijn in februari gevonden bij een inval in het pand. Tussen de inval en de sluiting van een pand zit soms een langere periode. Dat komt omdat de in beslag genomen drugs getest moet worden door het Nederlands Forensisch Instituut. Daarnaast kan de eigenaar/gebruiker van een pand nog in bezwaar en beroep gaan tegen de sluiting.

Risico bij verhuur pand

Een verhuurder van een (bedrijfs)pand is verantwoordelijk voor wat er in zijn pand gebeurt. Dus ook voor eventuele illegale praktijken. Verhuurt u een pand of wilt u dat gaan doen? Zorg dan dat u weet wat er binnen de muren van uw eigendom gebeurt.

Meld drugsoverlast

De gemeente Beuningen wil zorgen voor leefbare en veilige buurten. Daarom controleert de gemeente, samen met de politie, extra op drugsoverlast. Drugshandel gaat vaak samen met overlast en criminaliteit. We kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u hennepteelt? Bel met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Reacties