Hoogseizoen 1 mei van start: recreëren op gepaste wijze i.v.m. coronavirus

Foto: Leisurelands

Net als andere jaren is er hard gewerkt om de recreatiegebieden van Leisurelands ook voor het zomerseizoen gereed te maken. Leisurelands wil graag de mogelijkheid bieden om in deze periode op gepaste wijze te kunnen ontspannen in de buitenlucht. Ondanks de coronacrisis is besloten om het hoogseizoen (zomerseizoen) gewoon op 1 mei 2020 te laten starten. Honden zijn vanaf dat moment niet meer welkom, omdat de zwemlocaties geopend zijn. Daarnaast gaat het hoogseizoen parkeertarief in. Het hoogseizoen loopt tot en met 30 september 2020. Leisurelands stelt alles in het werk om bezoekers op gepaste wijze volgens de richtlijnen van het RIVM te kunnen laten recreëren.

Keuzes maken: veiligheid staat voorop

De situatie als gevolg van het coronavirus stelt ons hele land voor dilemma’s, zo ook voor Leisurelands. Op 1 mei begint normaal gesproken het zomerseizoen. Over hoe het zomerseizoen op een verantwoorde manier van start kan gaan, heeft Leisurelands keuzes moeten maken waarbij we rekening houden met deze bijzondere situatie. Bezoekers zijn op de recreatiegebieden die niet gesloten zijn nog steeds welkom om te komen wandelen en fietsen. De regels vanuit de rijksoverheid, veiligheidsregio en gemeente blijven voorlopig onverminderd van kracht. Leisurelands houdt de besluitvorming daarover continu in de gaten.

Zwemmen en voorzieningen

De waterkwaliteit wordt gecontroleerd, zwemmen is daarom wel toegestaan. We gaan er hierbij van uit dat je hier verantwoordelijk mee om gaat. Voor de gezondheid van bezoekers en medewerkers blijven de toiletten voorlopig gesloten. Dit heeft te maken met de maatregelen om het coronavirus in te kunnen dammen. Ook de horecagelegenheden op onze recreatiegebieden zijn gesloten, kiosken zijn beperkt geopend.

Help de recreatiegebieden open te houden en houd écht 1,5 meter afstand!
Bijna alle recreatiegebieden zijn nog toegankelijk. Daarom vraagt Leisurelands iedereen zich verstandig en verantwoord te gedragen. De recreatiegebieden zijn ruim opgezet en er is dus voldoende ruimte om afstand van elkaar te kunnen houden. Leisurelands vraagt bezoekers de maatregelen van het RIVM te volgen, zoals: altijd 1,5 meter afstand houden en niet in groepen bij elkaar komen.

Voorverkoopactie parkeerpas 2020-2021 verlengd

De voorverkoopactie van de parkeerpas 2020-2021 (geldig van 1 mei 2020 t/m 30 april 2021) wordt voorlopig verlengd. De oorspronkelijke voorverkoopperiode zou op 1 mei eindigen. Ga naar onze webshop om de parkeerpas te bestellen.

Gesloten recreatiegebieden en laatste nieuws

Op dit moment (28 april) zijn er vijf recreatiegebieden gesloten: Strand Horst, Strand Nulde, Zeumeren, Mookerplas en Heerderstrand. Per dag kunnen er wijzigingen zijn, bijvoorbeeld een gemeente die oplegt een recreatiegebied te sluiten omdat het er te druk is. Bezoekers worden daarom gevraagd voor vertrek de speciale coronapagina te checken. Deze pagina wordt continu bijgewerkt.

Blijf gezond, houd afstand!

Met die boodschap wijst Leisurelands bezoekers op hun verantwoordelijkheid. Kom dus gerust recreëren, maar niet te lang en niet in groepen, en houd 1,5 meter afstand. Alleen samen krijgen we corona onder controle.

Reacties