Gratis klimmen bij Fundustry Events daverend succes!

Foto: Fundustry Events

EWIJK – Fundustry Events besloot haar klimpark gratis open te stellen voor kinderen en jongeren in de regio om op deze manier het sporten en bewegen buitenshuis weer op te pakken. Het lijkt bijna een normale woensdagmiddag op recreatiegebied de Groene Heuvels. Ouders zetten hun kinderen af bij het klimpark waar zij zorgeloos en op een veilige manier hun energie kwijt kunnen.

Fundustry richt zich normaal op bedrijfsuitjes, vrijgezellenfeesten en vriendenuitjes, maar besloot in deze coronatijden haar klimpark gratis toegankelijk te maken voor alle kinderen uit de regio. Het gaat om een beperkte toegankelijkheid van het klimpark. Kinderen en jongeren mogen komen klimmen op reservering. Zo is goed te regelen hoeveel deelnemers er tegelijk aanwezig zijn en kunnen de veiligheidsmaatregelen goed in acht worden genomen. Tijdens deze speciale sportmiddagen richt Fundustry zich op FUN voor de kids en het ontzorgen van de ouders.

Harry van den Berg: “Onze begeleiders stonden te springen om weer aan de slag te gaan. De afgelopen dagen zijn zij druk bezig geweest met extra schoonmaakwerkzaamheden en het op orde brengen van het klimpark. Nu het weer gedeeltelijk open is, genieten ook zij ervan om instructies te geven aan de kinderen over hoe ze het parcours kunnen afleggen. De begeleider blijft aan de grond zodat de 1,5 meter afstand gehouden kan worden. Het bevestigd ons ook dat we uitstekend open kunnen op een veilige manier straks. ”

Het bleek een succes, de eerste dagen waren al direct volgeboekt! Op reservering kunnen broers en zussen samen het klimpark in. De klimparcoursen bieden een uitstekende kans voor de kinderen om zich even te laten gaan. Moeder van twee energieke jongens vertelt: “Met thuis zitten zijn we wel een beetje klaar en de jongens moesten er echt even uit. Ik liet de jongens met een veilig gevoel achter en ze hebben genoten. Fijn dat ze op deze manier hun energie even kwijt kunnen!”

Bij binnenkomst desinfecteert iedereen zijn handen en na het aantrekken van een klimtuigje en het luisteren naar de veiligheidsinstructies kunnen de kinderen het park in. Op het ruime terras krijgt ieder een eigen tafel toegewezen om jas en tas neer te leggen. De gebouwen met o.a. horeca en toiletten blijven gesloten. Fundustry hoopt dat er snel mogelijkheden komen om het terras toegankelijk te maken voor de ouders. Nu worden de kinderen afgezet en later weer opgehaald.

Het klimpark is voorlopig op enkele woensdagen en zaterdagen geopend. De eerste dagen zijn zelfs al helemaal volgeboekt omdat er met beperkte capaciteit wordt gewerkt. Snel reserveren wordt aangeraden voor deze tijdelijke sportmiddagen.

Voor meer informatie of om te reserveren kun je terecht op fundustry.nl/gratis-klimmen

Reacties