RIVM: ‘Aantal ziekenhuisopnames door COVID-19 gestegen in gemeente Beuningen’

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Het aantal in het ziekenhuis opgenomen patiënten met COVID-19 uit de gemeente Beuningen is gestegen. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Er liggen volgens de RIVM 73,4 op de 100.000 inwoners van de gemeente Beuningen in een ziekenhuis. In absolute aantallen zijn dit negentien patiënten per 100.000 inwoners. Volgens de laatste cijfers zijn 65 mensen positief getest op het coronavirus in de gemeente en zijn vijf personen overleden aan het virus.

In de afgelopen 24 uur zijn 54 personen als overleden gemeld. In totaal zijn 5.510 personen overleden aan het nieuwe coronavirus. Ook zijn 35 patiënten gemeld die vanwege COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Daarmee komt het totaal op 11.378 ziekenhuisopnames.

Deze gemelde personen zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld.

Het aantal bevestigde COVID-19 patiënten, gemeld aan het RIVM is met 196 gestegen naar 42.984 patiënten.

Daling aantal sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen door het coronavirus daalt. Dat is ook te zien aan het totale sterftecijfer. Dat melden onderzoekers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). In de week van 27 april overleden ongeveer 170 mensen meer dan gemiddeld in de eerste tien weken van 2020.

In de loop van de lente gaat het sterftecijfer steevast omlaag. Dat lijkt nu ook het geval. Maar het aantal sterfgevallen ligt wel hoger vergeleken met voorgaande jaren. In week 18 (27 april tot en met 3 mei) overleden 550 meer mensen dan gemiddeld in dezelfde week in de jaren hiervoor. Het RIVM weet van 401 mensen die zijn overleden aan Covid-19 in die week.

Onderzoekers vermoeden dat het werkelijke aantal coronadoden hoger ligt.

Reacties