Bibliotheek Beuningen is vanaf maandag ook weer open

Foto: OBGZ

De grotere vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid openen op maandag 18 mei weer hun deuren. Bibliotheekleden kunnen tijdens de normale openingstijden in de bieb terecht voor het inleveren en lenen van boeken en andere materialen. Om alles veilig te laten verlopen voor medewerkers en bezoekers volgt de bibliotheek de richtlijnen van het RIVM. Negen kleinere onbemande vestigingen blijven voorlopig nog gesloten.

Vanaf maandag 18 mei kunnen bibliotheekleden weer materialen lenen en inleveren in zeventien geopende vestigingen. Ook kunnen er dan weer materialen worden gereserveerd. Inleveren van materialen kan tot en met 27 mei nog zonder boete. In de nog gesloten vestigingen kunnen leden hun boeken nog tot een week na heropening boetevrij inleveren. In verband met de veiligheid van medewerkers en bezoekers is het in de geopende bibliotheken nog niet mogelijk om te studeren, te lezen of anderen te ontmoeten. Ook zijn alle activiteiten in de bibliotheek tot 1 september geannuleerd.

Kleinere vestigingen gesloten

Negen kleinere, onbemande vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid blijven voorlopig gesloten. Hier kan de bibliotheek niet de gewenste maatregelen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Het gaat om de volgende vestigingen:
Angeren, Doornenburg, Haalderen, Millingen aan de Rijn, Ooij, Leuth, Kekerdom, Overasselt en Ewijk.

Bibliotheekleden kunnen voor het lenen en inleveren van materialen en ophalen van reserveringen gebruik maken van een geopende vestiging in de buurt.

Reacties