Aantal coronapatiënten op IC onder de 300

Het aantal coronapatiënten op de ic is gedaald tot 293 en dat zijn er dertig minder dan op maandag. De intensivecareafdelingen behandelen inmiddels 523 mensen met andere aandoeningen. Dat is 46 meer dan op maandag.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft 21 nieuwe meldingen gekregen over gestorven coronapatiënten. Daarmee is het officiële Nederlandse dodental van de pandemie gestegen tot 5715. Van deze mensen was met een test vastgesteld dat ze besmet waren met het coronavirus.

Het werkelijke aantal overledenen is hoger, omdat lang niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas dagen later doorgegeven. De afgelopen weken lag het sterftecijfer op dinsdagen vaak iets hoger dan de rest van de week, omdat de GGD’en in het land vaak op maandag doorgeven aan het RIVM hoeveel mensen in het weekend zijn overleden. Maandag meldde het RIVM 14 sterfgevallen.

Ziekenhuizen hebben 34 nieuwe coronapatiënten opgenomen. In totaal hebben sinds de uitbraak in Nederland 11.613 mensen in het ziekenhuis gelegen omdat ze het virus hadden opgelopen.

Het RIVM ziet de gevolgen van het coronavirus nog steeds over de gehele linie afnemen. Minder mensen worden ziek en minder mensen overlijden.

Reacties