Waterbeestjes vangen in Beuningen

Foto: Dijkmagazijn

Woensdag 17 juni kan iedereen met Het Dijkmagazijn op jacht naar de kleine waterbeestjes in de waterplas in de uiterwaarden.

Met zachte netjes, grote waterbakken en een voorzichtige hand is het voor de diertjes een pijnloze, maar spannende dag. Net als voor de jonge deelnemers. Tijdens deze natte onderneming wijzen de gidsen van Het Dijkmagazijn de kinderen op de beste schuilplaatsen in het water. Zij zorgen ook voor de schepnetten, potjes en loepen. Dikke kikkers, kanjers van torren en tere friemeltjes zien er door een vergrootglas spectaculair uit. Ze hebben soms de raarste slurven, poten en tentakels.

Voor iedereen die een beestje heeft gevangen is er na afloop een vangdiploma, waar al de vangsten op zijn aan te kruisen. Tip: trek laarzen aan en broek die nat mag worden.

Waterbeestjes vangen in Beuningen, woensdag 17 juni 2020, 14.30-16.00 uur. Startplaats Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Deelname kinderen (vanaf 4 jaar) € 2,50. Maximaal 16 kinderen. Aanmelden is nodig via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Wij houden ons aan de RIVM-maatregelen en hebben onze activiteiten hierop aangepast. Wij vragen daarbij uw kind zelfstandig naar de activiteit te sturen of hem/haar enkel te brengen en/of op te halen.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Reacties