Vuur maken langs de Waal

Foto: Het Dijkmagazijn

Het kan gevaarlijk zijn, maar het is ook ontzettend spannend: vuur maken. Daarom organiseert de Nije Club van jeugdhonk Winssen in samenwerking met Het Dijkmagazijn vrijdag 17 juli een minicursus vuur maken voor beginners. Kinderen kunnen vuur slaan uit een vuursteen en een stuk ijzer. En wie wil, kan de uitdaging aangaan met twee stukjes hout.

Vuur is waarschijnlijk de belangrijkste uitvinding die mensen ooit gemaakt hebben. Met vuur heb je macht. Je houdt er wilde dieren en vijanden mee op een afstand, je kunt er eten op koken en je donkere hut wordt er door verlicht en verwarmd. Tegenwoordig maken we snel een vuurtje met lucifers of een aansteker. Vóór deze uitvindingen moesten mensen zich behelpen met de bliksem of met vuurstenen. Dat laatste lukt met enig oefenen.

Hoe het werkt kunnen kinderen in de uiterwaard in de buurt van de brug van Ewijk uitproberen. Behalve vlammen maken, leer je deze middag ook hoe je buiten een veilig vuurtje kunt aanleggen en doven, en wat je beslist niet moet doen.

Let op: trek geen nylon kleding aan, dat is gevaarlijk als je vuur maakt.

Deze activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

  • Datum: vrijdag 17 juli 2020 van 15.30-17.30 uur.
  • Startpunt: Startpunt onder de brug van Ewijk
  • Maximaal 14 kinderen, deelname € 2,00 per kind.
  • Aanmelden verplicht via www.beuningensameninbeweging.nl
  • Wij houden ons aan de RIVM-maatregelen en hebben onze activiteiten hierop aangepast. Wij vragen daarbij uw kind zelfstandig naar de activiteit te sturen of hem/haar enkel te brengen en/of op te halen.

Reacties