RIVM: “Een coronabesmetting in Beuningen afgelopen twee weken”

Foto: CC0

In de gemeente Beuningen is in de periode van 7 juli tot en met 14 juli een COVID-19 patiënt gemeld. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag.

In de afgelopen week is 3.9 per 100.000 COVID-19 patiënten gemeld. In deze periode zijn er volgens het RIVM geen nieuwe ziekenhuisopnames en aantal overledenen gemeld.

Landelijk

Het totaal aantal vastgestelde besmettingen steeg de afgelopen week met 987 nieuwe peronen, die positief getest zijn op COVID-10. Dat is bijna een verdubbeling met een week geleden, meldt het RIVM.

Het RIVM kreeg de afgelopen week 7 nieuwe meldingen binnen van personen die zijn overleden aan het coronavirus. Dat brengt het totaal aantal coronadoden in Nederland op 6147.

Daarnaast zijn er de afgelopen week 19 patiënten in het ziekenhuis opgenomen. In totaal zijn er nu 11.911 coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis.

Stijging reproductiegetal

Het reproductiegetal, dat aangeeft hoe snel het virus zich verspreidt, is gestegen naar 1,29. Voor het eerst sinds half maart ligt “de bandbreedte” van het getal geheel boven de 1. Bij een getal van 1,29 besmetten 100 mensen samen 129 anderen.

Verspreid over het land zijn er momenteel 96 actieve COVID-19 clusters. Deze besmettingen vinden voornamelijk plaats in de thuissituatie, maar de laatste weken is er ook een toename van besmettingen als gevolg van contact met overige familie, vrienden, feestjes, op het werk of het café.

Omdat niet iedereen met een mogelijke besmetting getest is, ligt het werkelijke aantal waarschijnlijk een stuk hoger. Wel worden er inmiddels steeds meer mensen getest. In de afgelopen week steeg het aantal uitgevoerde testen met ruim 12.000 testen. In de periode van 13 tot en met 19 juli hebben 88.886 personen zich laten testen.

Actuele cijfers COVID-19 van 14 tot en met 21 juli 2020

  • Positief geteste personen: 52.170 (+987);
  • Ziekenhuisopnames: 11.921 (+19);
  • Overleden personen: 6.147 (+7).

Het RIVM ziet het aantal besmettingen met het nieuwe coronavirus toenemen. Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen is het belangrijk dat mensen zich aan de maatregelen houden. Afstand houden, handen wassen, niezen en hoesten in de elleboog en het gebruik van papieren zakdoekjes. Dat geldt ook voor het thuisblijven, thuiswerken en testen bij de eerste klachten.

Reacties