Vlinders en bijen in je tuin

Foto: Bull

Veel insecten zijn voor mens en milieu heel nuttig. Ze bestuiven bloemen en zorgen voor ecologisch evenwicht door schadelijke insecten te bestrijden. Daarnaast maken deze nuttige insecten een belangrijk deel uit van de ecologische kringloop, ook in de tuin!

Door het verstoren van het natuurlijke leefgebied van bijvoorbeeld wilde bijensoorten en gaasvliegen, is het aantal natuurlijke nest- en overwinteringsplekken aanzienlijk verminderd.

Een Insectenhotel biedt nuttige insecten in de zomer een nest- en rustplaats en in de winter dient het als een geschikt winterkwartier. De nuttige insecten nestelen zich naar hun eigen behoeften in één van de verschillende “kamers”.

Planten voor insecten

Naast de insectenhotels zijn er ook tuinplanten die insecten naar de tuin lokken. Bloemzaad in uw tuin zal een hoop insecten lokken. De nectar, geuren en kleuren van deze bloemen zijn een waar paradijs voor de insecten. De bezige bijen kunnen zich dan weer sterken en zich op maken voor de winter.

Gebruiksaanwijzing Insecten hotel

Het insectenhotel dient op een zonnige, wind- en regen beschutte plek te worden opgehangen, het liefst op kniehoogte. De voorzijde van het insectenhotel kun je het beste richten naar het zuiden, zuidwesten of zuidoosten. Het is de bedoeling dat u het Insectenhotel in de winter laat staan of laat hangen, anders worden de nuttige insecten voortijdig uit hun nest gedreven.

Bekijk het online assortiment Insectenhotel van Tuincentrum Bull.

Reacties