Geen Pontjesdagen in 2020

Foto: Pondjesdagen

De ontwikkelingen rond het coronavirus brengen voor iedereen nog steeds veel onzekerheden met zich mee. Helaas ook voor de pontjesdagen die op 5 en 6 september dit jaar stonden gepland. Het lastige besluit is genomen dat deze dit jaar niet door zullen gaan en er wordt gekeken naar een mogelijk vervolg begin mei volgend jaar.

De gemeenten Heusden, Maasdriel, West Maas en Waal, Zaltbommel, ’s-Hertogenbosch, Oss, Wijchen en Altena zijn de initiatiefnemers van de Pontjesdagen: een combinatie van een actieve fiets- en of wandelroute aan weerszijden van zo’n 90 kilometer Maas met een omvangrijk programma en tal van activiteiten. Centraal staan de 13 pontjes inclusief de voet- en fietspontjes in het gebied van Woudrichem tot Wijchen.

Er is besloten dat een evenement als de Pontjesdagen in de vorm zoals het bedoeld is niet door kan gaan binnen de maatregelen die nodig zijn om het virus terug te dringen. “De organisatie wil op geen enkele manier de gezondheid van bezoekers en deelnemers in gevaar brengen, daarom hebben we helaas het besluit moeten nemen om de Pontjesdagen niet door te laten gaan dit jaar”, zegt Wim Hoezen, bestuursondersteuner van stichting Maasmeanders, betrokken bij de organisatie van dit evenement.

De organisatie bekijkt nu samen met de gemeenten of het mogelijk is de Pontjesdagen in het eerste weekend van mei 2021 door te laten gaan. Op www.pontjesdagen.nl en www.facebook.com/Pontjesdagen blijf je op de hoogte van ontwikkelingen rond het evenement.