Weekendsluiting september en oktober MaasWaalweg N322

Foto: Druten Nieuws

Op de Maaswaalweg, vanaf de rotonde Puiflijk (N329) tot knooppunt Ewijk (A50 – A73) wordt het asfalt vervangen. In september en oktober 2020 is dit gedeelte van de N322 tijdens 4 weekenden vanaf vrijdagavond 20.00 uur tot maandagochtend 05.00 afgesloten voor verkeer. Het verkeer van en naar Bergharen, Beneden Leeuwen, de A50 en A73 wordt omgeleid via de A15. De omleidingsroute staat langs de weg aangegeven.

Data weekendsluiting

In de onderstaande weekenden wordt vanaf vrijdag 20:00 uur tot maandag 06:00 uur de rijbaan afgesloten:
•    Vrijdag 18 september tot en met maandagochtend 21 september
•    Vrijdag 25 september tot en met maandagochtend 28 september
•    Vrijdag 9 oktober tot en met maandagochtend 12 oktober
•    Vrijdag 16 oktober tot en met maandagochtend 19 oktober

Reserveweekend

Vrijdag 23 oktober tot en met maandagochtend 26 oktober is een reserve-weekend.

Voorbereidende werkzaamheden

Voorafgaand aan de afsluiting worden voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd, zoals het aanbrengen van tijdelijke verlichting. De voorbereidende werkzaamheden staan gepland in de periode van half augustus tot half september 2020. Het verkeer ondervindt hier geen tot nauwelijks hinder van.

Aansluitend onderhoud aan viaducten en duikers

Na de grootonderhoudswerkzaamheden vinden in november 2020 werkzaamheden plaats aan viaducten en duikers van de N322. Dit gebeurt alleen in weekenden. De planning van de werkzaamheden volgt nog.

Hinder bij werkzaamheden

Hinder bij wegwerkzaamheden is niet te voorkomen. Voor goede en veilige wegen moet onderhoud uitgevoerd worden. Wel kan ervoor worden gezorgd dat dit veilig en met zo weinig hinder gebeurt. De weggebruiker kan daar aan meewerken door de reis goed te plannen, omleidingsroutes te volgen en geen sluiproute te nemen en nog meer dan anders rekening te houden met andere weggebruikers.

Meer informatie over deze werkzaamheden vindt u op www.gelderland.nl/n322 Alle omleidingen kunt u vinden op www.bereikbaargelderland.nl

Reacties