Fietsen langs de Waal, boeiende fietstochten voor jong en oud

Foto: Dijkmagazijn

Fiets zondag 23 augustus mee met de fietsexcursie over de dijk. Hoe kun je de Waal beter ontdekken dan met de fiets? Tijdens deze afwisselende fietstocht onder leiding van deskundige gids Johan Bouwman, wordt u meegenomen langs vele interessante en verborgen plekjes van het stroomgebied van de boeiende rivier. Er zijn meerdere afstapmomenten om te genieten van het landschap of als rustmomentje. Onderweg geniet u van het lekkerste fruit dat in één van de vele fruitstalletjes langs de weg te koop is.

Dit jaar is er extra aandacht voor de watersnood van 1995 in het Land van Maas en Waal. Het stroomgebied van de Waal is in het verleden vaak overstroomd geweest. Vele overblijfselen hiervan zijn nog waar te nemen in het mooie landschap. Wat is er gebeurd om te zorgen dat we “droge voeten” kunnen houden? Welke veranderingen zijn zichtbaar in het landschap? Dit gaan we van dichtbij bekijken.

Bij “Fietsen langs de Waal“ gaat het niet om de sportieve prestatie, maar om een afwisselende en boeiende middag. Voor deelname is een e-bike geen vereiste. De tocht is 30 km en duurt circa 3,5 uur.

Data: zondag 23 augustus, 12.30-16.30 uur. Deelname: 7,50 euro per persoon (incl. koffie/thee in het Dijkmagazijn). Vertrekpunt: Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Op zaterdagen en zondagen is het dijkterras van Het Dijkmagazijn geopend. Meer informatie en aanmelden: www.fietsenlangsdewaal.nl.

Reacties

Cookieinstellingen