Beuningenaar Ricardo Brouwer stelt zich kandidaat voor de Tweede Kamer

Ricardo Brouwer, initiatiefnemer van de Roze Dag in Beuningen.
Foto: GER LOEFFEN

De Beuningse Ricardo Brouwer (29) stelt zich kandidaat voor de Tweede Kamerverkiezingen. Komende biedt hij zijn brief met de bijbehorende ondersteuningsverklaringen aan bij de kandidaatstellingscommissie van de PvdA, waar onder meer de Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch en de Amsterdamse wethouder Sharon Dijksma zitting in hebben.

Eerder was Brouwer actief als bestuurslid van de Jonge Socialisten Arnhem-Nijmegen en het PvdA Roze Netwerk, maar ook als commissielid van de gemeente Beuningen. Momenteel werkt hij voor PvdA Gelderland. “De afgelopen jaren heb ik mij ingezet voor verschillende onderwerpen, waaronder emancipatie en armoede. Hierin wil ik het verschil maken, zeker nu emancipatie onder druk staat en armoede een nog veel groter probleem gaat worden” vertelt Brouwer. “De coronacrisis brengt ons in de grootste economische crisis die we sinds de oorlog hebben gehad. Hierin moet niet alleen worden gekeken naar hoe we de economie zo goed mogelijk draaiende houden, maar ook de menselijke maat moet hoog in het vaandel blijven.”

Brouwer is geboren en getogen in Friesland en woont nu tweeënhalf jaar in het Gelderse Beuningen. “Er is nu maar één Tweede Kamerlid namens de PvdA vanuit Gelderland en helaas niemand uit Friesland. Doordat ik sterke binding met beide provincies heb wil ik hun stem goed laten klinken in Den Haag. Er is tenslotte veel meer buiten de Randstad.”

Toch heeft het even geduurd voordat Brouwer de knoop doorhakte om zich kandidaat te stellen. “Soms twijfelde ik of ik te jong was, niet ervaren genoeg of de verkeerde opleiding heb gevolgd bijvoorbeeld.” Maar na verschillende gesprekken met personen binnen en buiten de PvdA was Brouwer overtuigd. “Mensen vinden toch wel dat ik hiervoor gemaakt ben. Dat zie ik zelf nu ook zo.”

De komende maanden voert de kandidaatstellingscommissie van de PvdA gesprekken met de kandidaten. “Daar kijk ik erg naar uit. Wat de uitslag ook wordt: de ervaring pakt niemand mij meer af. Ik ga ervoor!” De Tweede Kamerverkiezingen zijn op 17 maart 2021.

Reacties