Geen mondkapjesplicht op middelbare scholen

Foto: Wokandapix-via-Pixabay

De scholen (meeste) zijn weer begonnen, maar hoe gaat het eruit zien? Er is in ieder geval geen mondkapjesplicht voor de leerlingen en docenten.

Scholieren in het primair en voortgezet onderwijs hoeven onderling ook geen afstand te houden. Middelbare scholieren moeten wel afstand houden van volwassenen.

Ventilatie

Het ministerie van Onderwijs adviseerde de scholen om de ventilatie te controleren. Die is namelijk niet overal op orde. Ook is er het advies om tien tot vijftien minuten alle ramen en deuren tegenover elkaar open te zetten. Draaiende ventilatoren en ventilatiesystemen zouden juist vermeden moeten worden. Die circuleren de lucht namelijk allen maar rond.

Quarantaine

Aangezien de vakantie er bijna opzit, komen er misschien nog mensen terug van een reis naar het buitenland. Als dat een land is met oranje of rood reisadvies, wordt dringend geadviseerd om tien dagen in quarantaine te gaan.

Als leerlingen dan de eerste dagen van het nieuwe schooljaar missen, telt het toch niet als spijbelen. Eerder was daar nog wat onduidelijkheid over. Scholen hoeven dus niet de leerplichtambtenaar in te schakelen. “Het belang van de volksgezondheid is doorslaggevend,” aldus de PO-Raad, de koepel van de basisscholen.

Reacties