Een nieuw biebseizoen vol verhalen

Foto:

Vanaf september start het nieuwe programmaseizoen van de Bibliotheek Gelderland Zuid. Ook dit seizoen kan jong en oud weer in de bibliotheek terecht voor spannende, ontroerende en interessante verhalen. Zoals een kindercollege door YouTuber Teun Peters, workshops over programmeren of een lezing over dementie.

Kinderen die graag vloggen of YouTube-filmpjes maken, kunnen de kunst afkijken van de bekende YouTuber Teun Peters. Teun geeft op zondag 20 september van 11.00 tot 12.00 uur een kindercollege in Bibliotheek De Mariënburg in Nijmegen. Hij vertelt hoe hij samen met Dylan Haegens begon met filmpjes maken, hoe deze steeds succesvoller werden en natuurlijk geeft hij heel veel goede tips. Ook in Bibliotheek Beuningen vinden kindercolleges plaats. Op dinsdag 3 november kunnen kinderen hier naar het kindercollege ‘Hoe word je astronaut?’, door ruimtevaartdeskundige Ewald Nijenhuis. Ewald weet veel over ruimtevaart en kan er prachtig over vertellen.

Programmeren kun je leren

Een eigen app maken, websites bouwen, games ontwikkelen… iedere tweede dinsdag van de maand kunnen kinderen tussen de 8 en 16 jaar dit gratis leren bij CoderDojo in Bibliotheek Beuningen. Ze leren hun fantasie en creativiteit gebruiken en op verschillende manieren programmeren. Aanmelden via [email protected].

Lezingen door lokale experts

Onder de noemer ‘Universiteit van Beuningen’ vinden het hele jaar door lezingen plaats over uiteenlopende onderwerpen, verteld door lokale experts. Een mooie manier om andere mensen te ontmoeten en nieuwe kennis op te doen. Op donderdag 8 oktober komt een Geriatrie-deskundige in Bibliotheek Beuningen vertellen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van dementie. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.obgz.nl/agenda.

Programmaoverzicht

Meer informatie over het programma is te vinden in de nieuwe inspiratiebrochure BiebZINnig of het nieuwe BIEBblad voor de jeugd. Deze zijn gratis verkrijgbaar in de bibliotheek. Kijk voor een overzicht van alle activiteiten en de kaartverkoop op www.obgz.nl/agenda. Bij alle activiteiten houdt de bibliotheek rekening met de voorschriften van het RIVM, zoals 1,5 meter afstand tussen de zitplaatsen. Daardoor zijn er per activiteit een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De bibliotheek adviseert om op tijd kaarten te kopen om verzekerd te zijn van een plaats.

Reacties