Jubileum editie van de Kunstroute Beuningen

Foto: Perspectief

Een unieke 15-jarige jubileum editie van de Kunstroute dit jaar! Maar liefst 31 locaties met diverse kunstenaars en groepen hebben zich dit jaar aangemeld. Het grootste aantal aanmeldingen ooit! Om deze editie een speciaal tintje te geven hebben de lokale kunstenaars de mogelijkheid gekregen om een kunstenaar buiten onze gemeente uit te nodigen om tijdens het weekend ook bij hen op de locatie te exposeren. Hierdoor is het aanbod van diverse beeldende kunst zeer vergroot en zijn er bij een groot aantal locaties diverse gastkunstenaars aanwezig.

Een bezoekje aan het gemeentehuis van Beuningen moet de Kunstroute bezoeker dit jaar zeker niet voorbij laten gaan. In het gemeentehuis is een zeer exclusieve expositie samengesteld waarbij 10 gerenommeerde kunstenaars uit onze gemeente een of meerdere kunstwerken presenteren. De Kunstexpositie van ‘eigen bodem’ toont werken van Janneke Bruinesse, Evert van Dijk, Lin Gerritse, Femke Herregraven, Huub en Adelheid Kortekaas, Ad Merx, Anne Muller, Jan Hein van Rooy, Ronald Tolman en Carina Wagenaar.

Het bleef de afgelopen maanden spannend of we dit jubileum dit jaar wel konden gaan vieren, maar na alle berichtgevingen met betrekking tot Covid-19 hebben we er vertrouwen in dat het Kunstroute-weekend door kan gaan. Uiteraard vragen we aan alle bezoekers en kunstenaars om zich aan de opgestelde RIVM-regels te houden. De voorbereidingen gaan de komende weken nog volop door zodat in het weekend van 19 en 20 september zoveel mogelijk bezoekers heerlijk op de fiets van de Kunstroute kunnen gaan genieten.

De Kunstroute-folder is vanaf medio september op diverse openbare plekken (o.a. gemeentehuis, Leghe Polder en Molenhuis) af te halen, maar wij adviseren vooral om de website www.kunstroutebeuningen.nl goed in de gaten te houden om de laatste updates niet te missen, met betrekking tot de laatste wijzigingen of aanpassingen van de route en mogelijke aangepaste coronamaatregelen die dan van toepassing kunnen zijn.

De Kunstroute vindt plaats op zaterdag 19 en zondag 20 september van 12.00 tot 17.00 uur.

Reacties