Coronamaatregel in Maas en Waal: houd één koe afstand

Foto: Jos Kruisbergen

In een zomer dat veel mensen geen verre reizen willen of kunnen maken, is het Land van Maas en Waal een heerlijk alternatief. Zonder mondmasker of samenscholingsverbod, er geldt eigenlijk maar één maatregel: houd één koe afstand van elkaar.

Dat blijkt uit de documentaire van Jos Kruisbergen waarin een waarschuwingsbord met bovenstaande tekst langskomt. Maas en Waalse humor met een serieuze ondertoon; geniet, maar houd rekening met elkaar. Dat genieten zit wel goed aan de Gouden Ham. Voor recreanten en ondernemers, want er zijn meer bezoekers dan ooit.

Dat blijkt niet alleen uit de beelden, maar is ook de ervaring van Els Timmerman. Samen met man Joris runt ze Riverside Outdoor, een onderneming die alles levert wat een vakantie nóg leuker maakt. 

Het is drukker, zo vertelt ze, vooral op de stranden. Gelukkig is er plaats voor iedereen, mede doordat velen verkoeling en vertier in het water zoeken.

Verder verklaren toeristen uit alle windstreken waarom ze het Land van Maas en Waal zo mooi vinden en laat Kruisbergen beelden vanaf het land, te water en vanuit de lucht voor zich spreken. 

Coronamaatregel in Maas en Waal: houd één koe afstand, nu te zien op 2bg.nl Kijken!

door Bas van der Hoeven.

Reacties