Incident met giftige stoffen in Beuningen; hulpdiensten massaal aanwezig (update)

Foto: Rowan van der Sluijs / 112Nieuwsgroep

Beuningen – De hulpdiensten zijn woensdag om gealarmeerd voor een incident bij vleeswarenbedrijf Henri van den Bilt aan de Goudwerf.

Meerdere ambulances en de brandweer gingen ter plaatse. Om 18:39 uur is er GRIP 1 afgekondigd waardoor er nog meer eenheden zijn gealarmeerd en ook de traumahelikopter is opgeroepen.

Door een ongeval zijn gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Meerdere personeelsleden hebben hierdoor ernstige klachten. Ambulances zijn af en aan gereden. Wat er zich precies heeft afgespeeld en hoeveel personen er gewond zijn geraakt is niet nog niet bekend.

Update:

De woordvoerder van de Veiligheidsregio laat weten dat er in een vat in het bedrijf een chemische reactie is geweest met twee stoffen. Hierdoor zijn er medewerkers niet lekker geworden. Het vat is naar buiten gereden en moet uitdampen. De woordvoerder kon nog niet aangeven om welke stoffen het gingen. Totaal zijn er zo een 40 tot 50 medewerkers die naar buiten moesten. Een onbekend aantal medewerkers zijn ter plaatse behandeld aan hun klachten. Twee personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. Het vat staat buiten uit te dampen en dat kan nog wel enige tijd duren.

Reacties