Rolstoeltennisster Buis tevreden met loting US Open

Foto:

NEW YORK – Rolstoeltennisster Marjolein Buis speelt in de eerste ronde van de US Open tegen de Amerikaanse Dana Mathewson. Dat wees de loting in New York uit. “Ik speel graag tegen Dana, al heeft ze het me in onze laatste ontmoetingen wel lastig gemaakt”, erkent de 32-jarige Buis. De eerste ronde staat voor vandaag (Amerikaanse tijd) op het programma.

Op de US Open reikte de Nederlandse sinds 2011 vier keer tot de halve finales. Buis is nummer 4 van de wereld, Mathewson is de nummer 11 van de mondiale ranglijst. Van hun elf onderlinge duels won Buis er tien. Saillant detail: de 29-jarige Amerikaanse won hun laatste ontmoeting, vorig jaar juli tijdens de Swiss Open.

In het dubbelspel komt Buis in actie met landgenote Diede de Groot. Het Nederlandse duo is als eerste geplaatst in New York. Ze treffen in de eerste ronde het Japans/Britse koppel Momoko Ohtani en Lucy Shuker. “Ook dat is een goede loting”, erkent Buis. “We moeten aan de bak; dat is zeker.”

Bubbel

Buis verblijft samen met haar coach Wouter Kropman net als alle andere (rolstoel)tennissers in de coronavrije ‘bubbel’ die de US Open heeft gecreërd. “Het is fijn om hier samen te zijn en de organisatie heeft de veiligheid echt boven verwachting goed voor elkaar” zegt Buis. “Het eerste toernooi dat Wouter en ik samen hebben gedaan, was de US Open in 2017. Toen won ik in de eerste ronde van Dana en won ik met Diede de dubbeltitel. Dat resultaat wil ik graag herhalen – en liefst nog een stapje beter!”

Programma US Open (vrouwen)

  • Donderdag 10 september: eerste ronde enkelspel
  • Vrijdag 11 september: eerste ronde dubbelspel, halve finale enkelspel
  • Zaterdag 12 september: finale enkelspel
  • Zondag 13 september: finale dubbelspel

Reacties