Terug in de tijd tijdens de Kinderboekenweek

Foto: OBGZ

En wat gebeurde er toen? Een vraag die kinderen vaak stellen. Tijdens de Kinderboekenweek (30 september t/m 11 oktober) kunnen ze de antwoorden ontdekken. De hele Kinderboekenweek staan in de bibliotheek verhalen van vroeger centraal.

Bibliotheek Beuningen organiseert in samenwerking met Theater de Molen op zaterdag 3 oktober om 15.00 uur de voorstelling ‘Het nieuws van gisteren’. Deze voorstelling gaat over nieuwslezeres Irene. Ze is de wanhoop nabij, want ineens rijden er ridders op de snelweg, wil Napoleon Bonaparte haar het hof maken en loopt er een reusachtige dinosaurus voorbij. Ze doet haar best om het nieuws weer ‘normaal’ te krijgen. Theatergroep Laros & De Jong Beeldmakerij brengen pop-up, projectie en figurentheater op ludieke wijze samen. In een grote tv-studio komt de geschiedenis tot leven.

Een kaartje voor deze voorstelling in Theater de Molen kosten €4,-. Bibliotheekleden krijgen een gratis consumptie. Koop een kaartje bij de kassa van het theater of via www.theaterdemolen.nl. In verband met de coronamaatregelen is het aantal plaatsen beperkt.

Slingers met boekentips

Tijdens de Kinderboekenweek zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid versierd met slingers. De BiebBoys hebben vlaggetjes gemaakt met leuke boeken over vroeger. Kinderen die ook een leuke boekentip hebben, kunnen hun eigen tip ertussen hangen. Zo maakt de bieb er een echt boekenfeest van! Meer informatie over het programma tijdens de Kinderboekenweek is te vinden op www.obgz.nl/kinderboekenweek.

Reacties