Vuur maken langs de Waal voor kinderen met autisme

Foto: Dijkmagazijn

Het kan gevaarlijk zijn, maar het is ook ontzettend spannend: vuur maken. Daarom organiseert Het Dijkmagazijn zaterdag 26 september een minicursus vuur maken voor beginners. Kinderen met autisme kunnen samen met hun ouders vuur slaan uit een vuursteen en een stuk ijzer. En wie wil kan de uitdaging aangaan met twee stukjes hout.

Vuur is waarschijnlijk de belangrijkste uitvinding die mensen ooit gemaakt hebben. Met vuur heb je macht. Je houdt er wilde dieren en vijanden mee op een afstand, je kunt er eten op koken en je donkere hut wordt er door verlicht en verwarmd. Tegenwoordig maken we snel een vuurtje met lucifers of een aansteker. Vóór deze uitvindingen moesten mensen zich behelpen met de bliksem of met vuurstenen. Dat laatste lukt met enig oefenen.

Hoe het werkt kunnen kinderen met hun ouders in de uiterwaard bij Het Dijkmagazijn uitproberen. Behalve vlammen maken, leer je deze middag ook hoe je buiten een veilig vuurtje kunt aanleggen en doven, en wat je beslist niet moet doen.

Let op: trek geen nylon kleding aan, dat is gevaarlijk als je vuur maakt.

Waalwoemi: Vuur maken langs de Waal voor kinderen met autisme en hun ouders, zaterdag 26 september 2020 van 10.30 tot 12.00 uur. Startpunt Het Dijkmagazijn, Dijk 41 Beuningen. Max. 12 kinderen uit gemeente Beuningen van 6 tot 14 jaar. Kosten € 2,50 per kind, ouders/opvoeders dienen aanwezig te zijn en mogen gratis meedoen. Voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit. Aanmelden is nodig: www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Deze Waalwoemi-activiteit is mede mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Reacties