Aantal coronabesmettingen in Beuningen loopt op naar 30

In de gemeente Beuningen zijn in de periode van 16 september tot en met 22 september dertig COVID-19 patiënten gemeld. Dat blijkt uit de wekelijkse update van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dinsdag.

In de afgelopen week is 115,9 per 100.000 COVID-19 patiënten gemeld. In deze periode zijn er volgens het RIVM geen nieuwe ziekenhuisopnames en aantal overledenen gemeld.

Landelijk

Het RIVM meldt verder dat er landelijk tussen 16 en 22 september 13.471 mensen positief getest zijn op het virus. Dat is een enorme stijging vergeleken met vorige week. Toen waren het er 8.265. Ook meldt het RIVM dat 152 mensen in het ziekenhuis opgenomen zijn (geweest). Vorige week waren dat er nog 92. Daarnaast worden er ook 33 overledenen gemeld en dat is meer dan een verdubbeling van de 14 van een week eerder. De afgelopen week hebben 192.225 mensen zich laten testen. Dat zijn er iets minder dan een week eerder. Vorige week werd gemeld dat 195.545 mensen een test hadden laten doen. Toen was ook 3,9 procent van de testen positief. De afgelopen week was 6,1 procent positief.

Tegenreactie #ikdoenietmeermee

Deze week is er ook een actie van diverse BN’ers gestart tegen de coronaregels van het kabinet. Onder andere Famke Louise, Thomas Berge, Tim Douwsma en Bizzey posten op sociale media berichten waarin ze stellen dat zij de maatregelen tegen de verspreiding van het virus niet meer willen volgen. Zij doen dat met de hashtag #ikdoenietmeermee. Volgens deze groep wordt geeft de overheid te weinig duidelijkheid en zou het kritische artsen de mond snoeren. De actie valt niet in goede aarde bij zorgpersoneel, zo blijkt uit reacties op social media. “Mensen die meedoen aan #ikdoenietmeermee nodig ik graag uit om een kijkje te nemen op de ic”, stelt recoveryverpleegkundige Don Roelofsen uit Den Bosch. “Daar wordt namelijk met man en macht gewerkt voor patiënten die nog wél graag mee willen doen.” Ook cabaretier Claudia de Breij mengt zich op social media in de discussie: “Mogen de artsen als jij hulp nodig hebt dan ook zeggen #ikdoenietmeermee?”.

Reacties