Waalbrug wederom een weekend afgesloten voor autoverkeer en bussen

Foto: Willemijn Hoogveld

De Waalbrug is van vrijdag 2 oktober 21.00 uur tot maandag 5 oktober 06.00 uur afgesloten voor autoverkeer en openbaar vervoer bussen. Dit weekend vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats tussen de Waalbrug en het Keizer Traianusplein. Auto’s en ov-bussen worden omgeleid via De Oversteek en de Energieweg. Fietsers en voetgangers kunnen wel over de Waalbrug: voetgangers kunnen over het voetpad aan de kant van de stad (westkant) lopen. Fietsers rijden in 2 richtingen over het fietspad aan de oostkant. Hulpdiensten kunnen wel door het werkvak rijden. Het Keizer Trainanusplein blijft gedeeltelijk open maar er zal wel sprake zijn van overlast.

Verbreden fietspaden

Als onderdeel van de renovatie van de Waalbrug komt er aan beide kanten van de brug een fietspad in 2 richtingen. Daarom worden nu ook de fietspaden tussen de Waalbrug en het Keizer Traianusplein verbreed. De aanpassing van deze fietspaden wordt aangegrepen om de rijweg op dit deel te voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Op de brug zelf, wordt de vroegere busbaan omgebouwd tot een fietspad in 2 richtingen. Hiervoor worden de metalen geleiders en de leuningen tussen de busbaan en het fietspad weggehaald. De leuningen worden teruggeplaatst tussen de rijweg en het nieuwe fietspad. Komend voorjaar krijgen de fietspaden nog een rode slijtlaag.

Nieuwe leuningen

Op het moment dat Rijkswaterstaat de brug gaat schilderen, worden ook de overige aanpassingen aan de brug gedaan. Op termijn komen er glazen leuningen, zodat fietsers minder last hebben van de wind. Daarnaast worden de beeldbepalende elementen die in de loop van de tijd zijn verdwenen weer teruggebracht. Het gaat dan om de balkons, borstweringen en hangverlichting. Ook komt er dan nieuwe aanstraalverlichting. Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft onlangs besloten dat de werkzaamheden aan de Waalbrug over 10 jaar worden hervat. De gemeente Nijmegen heeft er in een brief aan de minister op aangedrongen om de werkzaamheden uit te voeren zodra er een veilige en betaalbare methode is om de oude verf met chroom-6 te verwijderen en niet pas over 10 jaar.

Cookieinstellingen