Nogmaals aandacht voor alle jonge mantelzorgers!

Foto: Gerd Altmann via Pixabay

Tijdens de (eerste) Week van de Jonge Mantelzorger in juni hebben jonge mantelzorgers vooral online veel aandacht gekregen. Meer was in verband met het coronavirus niet mogelijk. Nu de maatregelen iets meer versoepeld zijn, kunnen we weer fysieke activiteiten organiseren met de inachtneming van de corona maatregelen. Deze fysieke aandacht blijft ontzettend belangrijk. Het geeft jonge mantelzorgers de kans om gezond en krachtig op te groeien.

Ben jij tussen de 9 en 30 jaar? Is er bij jou thuis iemand langdurig ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Maak jij je daarover vaak zorgen? Moet je thuis vaak meehelpen of zorg je vaak voor je familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger.

Hoewel één op de vier kinderen en jongeren jonge mantelzorger is, beseffen de jonge mantelzorgers en hun omgeving lang niet altijd dat zij tot die doelgroep behoren. Om meer begrip, herkenning en erkenning te creëren is de Week van de Jonge Mantelzorger in het leven geroepen. Tijdens deze tweede week in oktober delen we cadeautjes uit en organiseren we een Get Together.

Cadeaubon

Wij mogen jonge mantelzorgers een cadeaubon geven van €50,-! Kom jouw cadeaubon ophalen, zodat je iets leuks voor jezelf kunt kopen. Dit kan op dinsdag en donderdag van 14:30  tot 17:30 uur bij Hotspot, Rijstveld 4 in Beuningen of op woensdag tussen 14:30  en 17:30 uur bij Perspectief, Molenstraat 54 in Beuningen. Ben je jonger dan 16 jaar, neem dan één van je ouders even mee.

Anderen ontmoeten tijdens een Get Together

Lijkt het je leuk om andere jongeren uit verschillende gemeentes te ontmoeten die ook mantelzorger zijn? Vind je het leuk om een paar uurtjes even aan iets anders te denken, even weg te zijn van thuis en samen met andere jonge mantelzorgers iets leuks te doen? Kom dan naar de Get Together!

Op zaterdag 10 oktober nemen we je dan mee naar Pathé Nijmegen. Naar welke film we gaan kijken is nog een verrassing. Wij betalen jouw bioscoopkaartje. Ben je tussen de 9 en 12 jaar en vind je het een beetje spannend om alleen te komen, dan mag je natuurlijk een begeleider meenemen, bijvoorbeeld je vader of moeder. Hij of zij betaalt het kaartje dan wel zelf.

Aanmelden is verplicht en kan tot woensdag 7 oktober bij het Steunpunt Mantelzorg Beuningen. Let op, er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar! Je kunt bellen naar 024-6750939 of een e-mail sturen naar [email protected].

Reacties