136 nieuwe coronabesmettingen in Gelderland-Zuid; 7 in gemeente Beuningen

Foto: Tumisu via Pixabay

In de veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn sinds zaterdag 136 coronabesmettingen vastgesteld. Dat blijkt uit de cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) maandagmiddag. Van dit aantal zijn 7 besmettingen vastgesteld bij inwoners van de gemeente Beuningen.

In de rest van de veiligheidsregio Gelderland-Zuid werden 129 nieuwe besmettingen vastgesteld. In de gemeente Nijmegen werden de meeste besmettingen vastgesteld (68). Ook testten vijf personen in Wijchen, acht personen in West Maas en Waal en drie personen in Druten positief op het coronavirus.

Landelijk

Het aantal mensen dat besmet is met het coronavirus is tussen zondagochtend en maandagochtend met 2914 toegenomen, voor zover bekend. Dat zijn er minder dan in de 24 uur tot zondagochtend, toen er 2995 gevallen werden gemeld. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

Het RIVM registreerde de afgelopen 24 uur zes sterfgevallen. Bij het instituut zijn nu 6380 mensen bekend die zijn overleden aan Covid-19. Het aantal mensen dat met het virus is opgenomen in het ziekenhuis, nam met 38 toe.

Reacties