Teststraat GGD bij CWZ

Foto: FakirNL CC BY-SA 3.0

GGD Gelderland-Zuid neemt op woensdag 30 september een nieuwe corona teststraat op het parkeerterrein bij CWZ in Nijmegen in gebruik.

Locatie

De teststraat wordt geplaatst op het parkeerterrein van CWZ aan de Weg door Jonkerbos 100 tegenover het parkeerdek links van het hoofdgebouw. Bezoekers rijden het parkeerterrein op via de slagboom en volgen dan de borden richting teststraat, voorbij de hoofdingang slaan ze linksaf naar de testlocatie. Omdat een bezoek aan de teststraat maar kort duurt en bezoekers binnen 20 minuten het parkeerterrein weer verlaten hoeven ze geen parkeerkosten te betalen.

Voor deze locatie is gekozen in overleg met de gemeente omdat hij goed vindbaar is voor bezoekers en de minste verkeershinder oplevert. Ook veroorzaakt deze plek geen problemen voor de parkeergelegenheid van bezoekers, patiënten en medewerkers van CWZ. Er zijn ongeveer 60 parkeerplaatsen minder beschikbaar maar er blijft voldoende capaciteit over.

Bemensing

De teststraat wordt bemand door medewerkers van de GGD. CWZ zal afhankelijk van de beschikbare laboratoriumcapaciteit een deel van de testen verwerken.

Reacties