137 nieuwe coronabesmettingen in Gelderland-Zuid, 9 besmettingen in gemeente Beuningen

Foto: CC0

In de veiligheidsregio Gelderland-Zuid zijn sinds zondag 137 nieuwe besmettingen met coronavirus gemeld. Dat blijkt uit de cijfers op het corona dashboard maandagmiddag.

De cijfers kwamen verlaat binnen maandagmiddag door een technische storing bij het RIVM.

Van dit aantal zijn in de gemeente Beuningen 9 personen positief getest op het coronavirus. In de gemeente Nijmegen zijn 45, West Maas en Waal 3 en in Druten 1 nieuwe besmetting vastgesteld.

Landelijk

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt voor de tweede dag op rij meer dan 4.000 coronabesmettingen. Het RIVM kreeg het afgelopen etmaal 4.581 personen door die positief getest zijn.

Het aantal mensen dat is overleden aan Covid-19 is met zeven toegenomen. Dat betekent niet per definitie dat zij het afgelopen etmaal zijn overleden. Deze gegevens komen soms met wat vertraging binnen bij het RIVM. Zondag nam het aantal sterfgevallen met vijf toe. De afgelopen zeven dagen overleden voor zover bekend 81 mensen aan het virus, tegen 99 een week eerder.

In totaal zijn ruim 140.000 mensen positief getest sinds het coronavirus voor het eerst werd geconstateerd in Nederland. Het RIVM weet van bijna 6500 mensen zeker dat ze zijn overleden aan Covid-19.

Reacties

Cookieinstellingen