Ontmoetingscentrum de Paulus strijdt om de titel ‘Dorpshuis van het jaar 2020’

Foto: Omroep Gelderland

WINSSEN – Dit najaar gaat Omroep Gelderland op zoek naar het Dorpshuis van het jaar 2020. Welke ontmoetingsplek in Gelderland is hét bruisende hart van het dorp of de wijk en gaat er met de titel vandoor? Een van de zes kanshebbers is Ontmoetingscentrum de Paulus in Winssen.

Thema’s

Voor de verkiezing zoekt Omroep Gelderland dé ontmoetingsplek in Gelderland, een plek voor en door inwoners. Ook dit jaar zijn er hoofdthema’s waarop de finalisten beoordeeld worden. Zo wordt er gekeken naar de toegankelijkheid van het dorpshuis. Daarnaast staat in 2020 het thema ‘samendoen’ centraal. Dorpshuizen die ‘samendoen’ op een nieuwe manier organiseren en nieuwe verbindingen leggen maken kans op de titel in 2020.

Alle finalisten krijgen 750 euro. Het winnende dorpshuis krijgt bovenop die 750 euro nog 2.500 euro én de titel Dorpshuis van het Jaar 2020. Meer informatie over de wedstrijd is te vinden via www.dorpshuisvanhetjaar.nl.

Finalisten

Naast Ontmoetingscentrum de Paulus in Winssen zijn nog vijf andere finalisten geselecteerd, namelijk: Bolderburen in Culemborg, Stadsboerin in Doetinchem, Ons Honk – Zuid doet samen in Apeldoorn, Wijkcentrum Wijchen Zuid in Wijchen en De Broederij in Nijmegen.

Dorpshuis van het jaar is vanaf 11 oktober iedere zondag om 17.20 uur te zien bij TV Gelderland (daarna ieder uur herhaald). Aflevering online (terug)kijken? Dat kan via Uitzending Gemist.

Reacties